středa 22. března 2017

MANŽELOVO TAJEMSTVÍ - recenze

Tři ženy, manželky a především matky. Rozdílné životy, jiné povahy a přesto mají společnou lásku, lásku ke svým dětem.



"Tedy Pandoro, copak nemáš žádnou vůli? Přece ti říkali, že tu skříňku nemáš otvírat, ty jedna slídilko. Typická ženská s tou vaší neukojitelnou zvědavostí. Jen se podívej, co jsi udělala! Přitom to zaprvé nebyla žádná skříňka, ale nádoba, a za druhé - kolikrát to budu muset opakovat - nikdo neřekl ani slovo o tom, že ji nemá otvírat."

úterý 21. března 2017

BEZ NADĚJE - ZTRACENÁ NADĚJE - recenze

Sedmnáctiletá Sky žije v osobní bublině oddělená od světa, má jenom kamarádku ze sousedního domu, nejlepší kamarádku. Její máma si nepřeje aby měla telefon, televizi nebo přístup na internet, je přesvědčená, že je to zkáza lidstva. Sky nechodí ani do školy,  má domácí výuku. V podstatě si ale nestěžuje, kamarádka je skvělá a podaří se jí přemluvit Karen, aby poslední ročník dokončila ve škole, mezi spolužáky.

Nesmírně se na první den těší, má obavy ze spolužáků, protože o ní kolují jisté pomluvy. Ano, měla hodně kluků, ale nikdy nedošlo na sex. Většina si myslí, že je děvka a ona se ani nebrání, cítí, že s ní není něco v pořádku, protože ani jeden v ní neprobudil žádné city, žádnou zamilovanost. Co se děje?

Při nákupu potká Holdera, nikdy ho neviděla a najednou něco ucítí, že by přeci jenom nebyla divná? Problém je v tom, že o Holderovi kolují ještě horší zvěsti než o ní a on se je nesnaží nijak vysvětlit. Je náladový a nemůže si být jistá, jaký zrovna bude. Neví proč a neví jak, ale jsou k sobě taženi neviditelnou silou, má pocit, že už ho zná několik let.

pondělí 13. března 2017

NALEZENÝ MILENEC - recenze

Známá série Bratrstva černé dýky pokračuje, tentokrát s názvem Nalezený milenec. Kniha byla vydaná v roce 2011 a dnes po dalších šesti letech, vycházejí další a další díly. Prozatím 14 titulů a já jsem teprve u čtvrtého dílu, to mám co dělat, i když na druhou stranu, nemusím dlouho čekat na pokračování.

Autorka se v předešlých knihách, pokaždé věnovala jinému upírovi. Odhalila jeho minulost, přidělila mu tu pravou ženu a vysvětlila podstatu každého z nich. U tohoto dílu je to trochu jinak, čekala jsem dalšího válečníka, protože dva ještě pořádně neobjasnila. Ale asi pro změnu se rozhodla věnovala poldovi, který se k nim v předešlých dílech přidal.

Butch byl zvláštní, tvrdý a nepoddajný policista. Nepatří nikam v lidském světě neměl přátele a rodina ho zavrhla. Vyhovuje mu život mezi bratry, neustále pije a ponořuje se do svého žalu. Touží být užitečný, chce také pořádat výpravy na bezduché a ničí ho představa neužitečnosti. Potají miluje Marissu, čistokrevnou upírku, dříve družku samotného krále.

pondělí 6. března 2017

MANŽELÉ ODVEDLE - recenze




"Maximálně napínavé - až do poslední, omračující stránky"


Dva manželské páry, sousedé a kamarádi. Cynthia a Graham tvoří zvláštní pár, mají svoje tajemství a rádi se baví. Sousedům se narodilo miminko, hodně pláče a jeho rodiče Anne a Marco řeší svoje vlastní problémy. Už to není ono, vzdálili se a miminko tomu nepomohlo. Anne trpí poporodní depresí, nic  moc jí nezajímá, celý její svět tvoří Cora. Marco se snaží ze všech sil manželku nezatěžovat, ale sám má velké starosti se svojí krachující firmou.


"V očích jí začínají pálit slzy, a tak je potlačí. Nechce se tady přede všemi rozbrečet. Cynthia s Grahamem o její poporodní depresi nevědí. Nepochopili by to."