pátek 30. září 2016

PROBUZENÝ MILENEC

Třetí díl ságy Bratrstva černé dýky.

Moje představa o pokračování se naplnila a tentokrát se podíváme na zoubek upírovi s hrozivým jménem Zsadist. To už samo o sobě něco napovídá, je velice ukrutný, nikoho k sobě nepustí a i členové bratrstva se před ním mají na pozoru. Je strašně nevyzpytatelný a jak sám rád říká, je porouchaný.

Ještě jako miminko byl unesen a prodán do otroctví, po proměně z něj Paní udělala otroka krve. Neustálé ponižování, bití a zneužívání způsobilo, že uvnitř těla zemřel. Dokonce mu zůstala znetvořená tvář a tělo. Vyhledává jenom bolest a sebetrýznění.

V druhém díle byla unesena upírka Bella bezduchým O, který se i přes svou impotenci do Belly zamiloval. Připomínala mu jeho bývalou přítelkyni, stejně tak vyvolala nenadálé vzplanutí u Zsadista, něco nevídaného. Přestože je smířený s její smrtí, nepřestává hledat a doufat a žízní po pomstě.

Štěstí jim přeje a podaří se Bellu zachránit. V tomto bodě nastává problém, Zsadist není schopný opětovat její city. Cítí se poskvrněný a nečistý, tvrdí, že má v těle zkaženou krev. Bella ale nedbá na domluvy a jen tak ji něco neodradí a to všechno komplikuje. Záleží jen a jen na tom, jestli je Bella schopná Zsadista pochopit a pomoci mu.



Bratrstvo černé dýky se pomalu začíná stávat mojí oblíbenou ságou. Ze začátku jsem tomu moc nedávala a pořád se držela při zemi, ale třetí díl mě dostal. Všechno se zkomplikovalo a pomaličku do sebe začínájí zapadat dílky skládačky. Dalo by se říct, že co upír, to unikát. Za staletí si vytvořili nezměrné množství neduhů a překážek, byli to takoví válečníci bez disciplíny.

Po návratu slepého krále se ale bratrstvo semklo a začíná se rozrůstat, samozřejmě občas se objeví i nějaká ta ztráta. Docela mě autorka dostala, koho, že nechala umřít v tomto díle, snad se nějak vrátí, protože to by byla věčná škoda. Doufám, že se Stvořitelka smiluje...

Přibyly i nové postavy, nejenom Bella, ale také John, takový malý oříšek, nikdo neví kde se vzal. Na hrudi má od narození znaménko válečníka, je to všechno divné a nejdivnější na tom je, že nemůže mluvit. Jeho čas proměny se blíží a už tuším, kdo že to asi bude...

Nedočkavě čekám na další díl, musím si ho co nejrychleji přečíst, jsem napnutá a moc si přeju, aby se některé věci objasnily. Snad mě autorka nebude napínat přes více dílů. Vyhovuje mi, že už je vydáno tolik knih, nemusím čekat na další rok a můžu se rovnou začíst.


HODNOCENÍ          5/5




4 komentáře:

  1. Tuhle sérii miluju. Jsem u sedmého dílu, ten sice byl slabší než všechny předchozí, ale furt mě to baví :)
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá na Polibek krve, který teď vyšel. ALe než se do něho pustím, ráda bych si přečetla celou sérii. Trošičku mě mrzí, že Baronet nedělá dotisk, takhle si je musím půjčovat a to mě neskutečně štve. :-D

      Vymazat
  2. Knížky Bratrstva jsou naprosto super :). Také jsem se nemohla dočkat dalších dílů, a pak jsem každý přelouskala během pár dní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s nima začala docela pozdě, teď se rozmýšlím, jestli nemám začít číst sérii Padlí Andělé.

      Vymazat