čtvrtek 16. června 2016

Knižní přírůstky 8 a 9

Krásný večer, dneska rozbalujeme hned dva balíčky. Tak se na to pojďme podívat. První balíček je kniha k recenzi od knihkupectví KNIHCENTRUM, je to naše první spolupráce.




NEOHLÍŽEJ SE, vydalo nakladatelství Baronet a mě zaujalo svojí anotací...

Anotace:

Samanta je ve vlastním životě cizinkou. Až do té noci, kdy se svou nejlepší kamarádkou Cassie zmizela, o ní všichni říkali, že má všechno – bohatství, popularitu i přítele jako ze snů.
Samantu sice naleznou, na nic si však nepamatuje. Neví, kdo je, ani co se té osudné noci událo. Zatímco se snaží pospojovat úlomky své minulosti dohromady, uvědomuje si, že o takový život, jaký dřív vedla, nestojí. Stará Sammy byla totiž docela zlá holka a je zřejmé, že s Cassie ji pojilo spíš nepřátelství. Samanta si je jistá, že ztráta paměti je pro ni jako výhra v loterii. Dostala druhou šanci, aby mohla být lepší dcerou, sestrou a přítelkyní. Bláznivě se zamiluje do Carsona Ortize, kluka, kterému na ní vždy záleželo a k němuž se ta stará Sammy nechovala hezky. 
Cassie ovšem stále není k nalezení. Pravda o tom, co se jí té noci stalo, je však pohřbena nejen hluboko uvnitř Samantiny hlavy. Zná ji i někdo jiný, někdo, kdo se chce ujistit, že o ní dívka pomlčí navždy. Samanta chce pouze jediné – zjistit pravdu. Jestli se jí podaří oživit vzpomínky na osudnou noc, bude se moct konečně posunout dál. Ale co když na tom, aby si nevzpomněla, závisí její život?



Druhý balíček, jsem měla uschovaný v zásilkovně, objednáno z knižního klubu. Uvnitř najdeme dvě knihy, jedna je moje a druhá patří mé blogové kolegyni, která momentálně nebloguje - Lucíkovi. :-D 



Moje jsou samozřejmě Bábovky, tato kniha mě zaujala, hlavně proto, jakým stylem je napsaná a další plus -  její autorkou je česká spisovatelka. 

Anotace:

Dvanáct žen, dvanáct osudů propojených v jednom románu.
Napadlo vás někdy, co řeší milenka ženatého muže a jaká je ve skutečnosti ta příšerná manželka, o které jí on vypráví? Nebo proč má sestra manželky tak špatný vztah se svojí dcerou. Jak se vlastně cítí ta patnáctiletá holka, na kterou si rodiče nikdy neudělají čas? A kam se vlastně poděly ty peníze? Kdo je vzal, kdo je ztratil, kdo je utratil, kdo je našel a kdo je bude muset vrátit?
Nechte se strhnout upřímnou zpovědí hlavních hrdinek, kde nechybí ironie, humor, bolest, napětí, nenávist ani láska. Kde se emotivní příběhy vzájemně prolínají, jeden vede ke druhému, k celé řadě zajímavých rozuzlení a potom nerušeně pokračují dál, někdy šťastně, někdy ne, takový už je život.
DCERA  nakladatelství cooboo
Lucka si objednala 4. díl známé Trilogie SELEKCE. Tyto knihy mají opravdu skvostnou obálku, jediný co mě zarazilo je rozměr knihy, protože jestli se nepletu, tak první tři díly jsou menších rozměrů. A kdo to má jako sběratelský kousek, tak přeci jenom každá kniha jinak veliká - to je docela divný. Já jsem také četla všechny tři díly a určitě se pustím do čtvrtého. 
Anotace:
Princezna Eadlyn od malička stále dokola poslouchala vyprávění o tom, jak se potkali její rodiče. Ona ovšem ani náhodou netouží opakovat jejich romantický příběh! O svém životě však nerozhoduje sama. Její protesty jsou naprosto zbytečné, i ona si musí manžela vybrat v Selekci. Nenechte si ujít příběh další generace princeznovské Selekce!

13 komentářů:

  1. Já mám Dceru zase v originále, a to je paperbackové vydání, takže k mé původní trilogii Selekci, kterou mám v hardbacku vůbec nesedí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to jenom zarazilo, většinou to je stejné, hlavně když jde o pokračování. No nevadí... :-D

      Vymazat
  2. Dcera mi akorát taky dorazila domů :3 A už se na ni opravdu moc těším!
    Bábovky jsem dnes okukovala v knihkupectví, ale pořád nevím, jestli si je pořídit nebo ne. Tak ještě uvidím:)
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to funguje asi takhle - mám vybráno co chci a nakonec si objednám úplně něco jiného a to je případ Bábovek, ale věřím, že se mi budou líbit. :-D

      Vymazat
  3. Moc hezké novinky :) Radce Třeštíkové asi nakonec také neodolám a hlavně, já se snad pustím do Selekce, a to jen kvůli těm krásným obálkám :) Opravdu mě lákají :) Hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálky jsou úžasné, selekci jsem četla, líbila se mi, ale měla jsem k ní malé výhrady, hrozně mi připomínala hunger games a co si budem povídat, je určená mladším čtenářům, než jsem já, sice tam bylo dost násilí, ale jinak se to neslo v duchu hodně jemné romantiky... :-D

      Vymazat
  4. Moc pěkné přírůstky. :) Já nedávno dočetla Neohlížej se a kniha se mi moc líbila. Dceru mám objednanou a teď jen čekám, až dorazí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dneska jsem narazila na tvojí recenzi, takže doufám, že se mi bude taky tak líbit jako tobě. :-D

      Vymazat
  5. Krásné knihy. Bábovky bych si ráda přečetla, když je okolo té knihy takový poprask. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy je oprávněný, jindy je to jenom reklama, tak uvidíme :-D

      Vymazat
  6. Bábovky bych si chtěla taky přečíst :) Pěkné čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat