pondělí 15. srpna 2016

DNEŠNÍ ROZBALOVAČKA Č. 20

Krásný večer,

už je to přes týden, co jsem nepřidala žádný příspěvek. Myslela jsem si, že když budu mít dovolenou a nebudu doma, tak přečtu spoustu knih. Moje přání, ale nebylo vyslyšeno a za celý týden a půl se mi povedlo přečíst pouze jednu knihu, na kterou brzy zveřejním recenzi.



Po příjezdu na mě čekaly dva balíčky, jeden jsem očekávala, ale druhý byl pro mě velmi milým překvapením v podobě výhry. Ano, já jsem vyhrála soutěž a čekala tu na mě překrásná kniha.

Nejprve začneme balíčkem, který jsem měla uschovaný v zásilkovně.


V balíčku se ukrývaly dvě nádherné knihy z Knižního klubu, Dvojí život a Nechápej mě špatně.


Proč zrovna tyhle knihy?


Samozřejmě jsem musela využít příležitosti objednat si knihu Nechápej mě špatně dříve, než vyjde, hlavně proto, že se v anotaci píše, že je podobně napsaná jako knihy od Jojo Moyesové a tu mám moc ráda. 

Dvojí život mě zaujal svojí anotací a četla jsem na knihu spoustu kladných recenzí a viděla videa blogerů, kteří knihu četli a chytila je za srdíčko. Jsem moc zvědavá jak se bude líbit mě samotné.

Konečně se dostávám k velkému překvapení, vůbec jsem netušila, že jsem vyhrála na serveru detektivky.com od Knižního klubu knihu Němý křik - už jsem na ní měla dlouho spadeno a poštěstilo se mi v soutěži - tímto moc děkuji. Na knihu se moc, moc těším, anotace zní skvěle a recenze byly většinou pozitivní, snad se do ní pustím co nejdříve.


Anotace - Dvojí život


Když Tara a Emerson najdou dopis jejich blízké přítelkyně Noelle, která se dobrovolně rozhodla opustit tento svět, uvědomí si, že celé roky vedla druhý život, o kterém ony ani Noellini nejbližší neměli ani tušení. Proč se rozhodla odejít? Vždyť dávala lidem život – pracovala léta jako porodní asistentka a zdála se všem okolo spokojená a šťastná. Co ji vedlo k tomu, aby dlouhá léta tajila, že byla náhradní matkou jiným párům? A mohla tahle podoba jejího pokání napravit pocity viny? Kniha rozplétá soukromá dramata čtyř žen a jejich rodinných tajemství, která měla zůstat navždy skryta.

Anotace - Nechápej mě špatně


Ideální moderní romance pro fanoušky Jojo Moyesové. Kim a Harry se nikdy neměli v lásce a nic na tom nezměnilo ani to, že se Harry zapletl s Kiminou starší sestrou Evou. Zatímco Kim nikdy nechápala, co spontánní Eva na tomhle škrobeném bankéři vidí, Harrymu zas přijde Kimin život dočista k smíchu a nebojí se dát jí to najevo. Když se však náhle ocitne v sázce život té, kterou oba nejvíc milují, předsudky musí jít stranou. A nakonec možná existuje i víc věcí, které dokážou milovat společně…

Anotace - Případy Kim Stoneové - Němý křik

Ani ta nejtemnější tajemství nezůstanou pohřbená navždy…
Pět postav stojí u mělkého hrobu. Jeden po druhém se vystřídali při jeho kopání. Jáma pro dospělého by zabrala víc času. Zmařili nevinný život, ale uzavřeli smlouvu a zpečetili ji krví.
Po letech se středoanglické Black Country ocitá v šoku – nejprve je nalezena brutálně zabitá ředitelka místní chlapecké školy, následuje objev lidských ostatků u bývalého dětského domova. A další hrůzné zločiny…
Detektiv inspektor Kim Stoneová si záhy uvědomí, že hledá zvrácenou osobu, jejíž vražedná pouť trvá už pár desetiletí. Že je třeba ji dopadnout, než znovu udeří. A že nezbývá než se co nejdřív vyrovnat s vlastními démony z minulosti. Protože jinak by už mohlo být příliš pozdě.





6 komentářů:

  1. Pěkné čtení přeji:) Dvojí život na mě taky čeká a Němý křik je moc dobrý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Dvojí život jsem půjčila mamce, zaujala jí natolik anotace, že si to prostě musela přečíst, takže se k ní hned nedostanu. :-D Němý křik mě lákal od začátku, četla jsem tvojí recenzi a těším se na knihu.

      Vymazat
  2. Hezké přírustky. Zaujala mě kniha Nechápej mě špatně. Vypadá moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že bude splňovat, to co sama uvádí, že je pro fanoušky Jojo Moyesové. :-D

      Vymazat
  3. Dvojí život a hlavně Němý křik mě docela dost láká :)
    Přeji krásné čtení a gratuluji k výhře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mamka už Dvojí život přečetla a moc si ho chválila, samozřejmě jsem jí řikala, ať mi nic neprozrazuje, pak mě kniha nebaví. :-D A ta výhra byla super, vůbec jsem to nečekala a na dovolený jsem si marně lámala hlavu, co jako mám na tý poště?? :-D

      Vymazat