neděle 4. září 2016

LÁSKA PO FRANCOUZSKU

Anotace:

Může se štěstí „ztratit v překladu“? Gině se to málem stalo. Nejdřív všechno ztratila, aby pak mohla všechno zase najít: lásku, přátele i rodinu. A ona i čtenáři si přitom užijí spoustu zábavy, obav i slz dojetí.
Omamný jako francouzské víno - takový je román Fiony Valpy Láska po francouzsku.
Gina přijde o skvělou práci, přítele i část rodiny, a tak se rozhodne pro zbrusu nový začátek. Vymění chladnou šedivou Anglii za slunný francouzský jih, plný barev a skvělého vína. Začne žít ve starém domě na venkově, zděděném po milované tetě. Objeví v něm staré tajemství jedné velké lásky, které však hrozí rozbít celý její svět.
Také ji stíhají různé pohromy: od auta, zapadlého do příkopu, přes spadlou střechu i s komínem, až k tomu nejhoršímu faux-pas. Jdou vůbec překonat rozdíly mezi britskou a francouzskou náturou a způsobem života? A jak do toho zapadá sexy a záhadný Cédric?



Láska po francouzsku má nejen nádhernou obálku, ale také zajímavý název, který slibuje žhavou, letní romantiku. Když k tomu přidáme samotnou Francii a neodmyslitelné víno, máme na světě společenský román s kapkou erotiky.

Přestože se jedná o romantiku, začátek je spíše pochmurný. Gině zemře nejen otec, ale také milovaná teta. Opustí jí dlouholetý přítel, se kterým chtěla mít děti a nakonec ztratí práci, kde se věnovala propagaci a prodeji francouzských vín. Nemá vůbec nic, zůstala jí jenom matka, které moc nerozumí.

Liz mě naučila vařit typická francouzská jídla. Vždycky k tomu vybrala místní víno, aby se hodilo k tomu, co jsme zrovna kuchtily, a pomáhala mi tak pochopit, jak správné víno dokáže doplnit a vylepšit i ten nejjednodušší pokrm.“



 Zbytek recenze k dočtení - naleznete  ZDE.

Děkuji KNIHCENTRUM.CZ  za poskytnutí recenzního výtisku. 

Knihu zakoupíte TADY.

Žádné komentáře:

Okomentovat