středa 7. září 2016

ROZBALOVAČKA Č. 21+22

Ahoj,

v Září jsme ještě nerozbalovali, tak pojďme na to. Mám tu jednu opožděnou rozbalovačku, kniha už mi dorazila v pátek, ale nějak jsem se nedostala na poštu. Zaslalo mi jí nakladatelství METAFORA, jako recenzní výtisk.



Jedná se o detektivku z pera Roberta Craise - SLIB.


Anotace:

Elvis Cole, Joe Pike, Scott James a legendární policejní pes Maggie tentokrát pohromadě. Na stopě teroristů…
Když si soukromého detektiva Elvise Colea najme žena znepokojená zmizením své sestry, zavede ho pátrání ke zdánlivě obyčejnému rodinnému domku. V normálních domech se však obvykle neskrývají vraždící zločinci s hromadou výbušnin…
Ulice je vzápětí plná policistů a mezi nimi i Scott James se svým legendárním policejním psem Maggie, fenkou německého ovčáka obdařenou výjimečnou inteligencí. A pouze Scottovi se podaří zahlédnout prchajícího vraha. Zabiják má ale jedno pravidlo: Nikdy nenechávej svědka naživu.
Elvis Cole se náhle zdá policii podezřelý a jeho parťák Joe Pike mu přispěchá na pomoc. Scott a Maggie uniknou o vlásek smrti. A cesty této čtveřice se protnou. Společně se pouštějí do boje proti obchodníkům se zbraněmi a gangům s vazbami na teroristy. Sledovat stopu lží v pavučině, kde skoro nikdo není tím, za koho se vydává, je ale nesmírně těžké. A smrtelně nebezpečné.

Dneska mi dorazil další balíček, na který už jsem čekala a pořád nějak nešel. Zaslalo mi ho internetové knihkupectví ARARA.CZ, taktéž jako recenzní výtisk.


Ukrýval jednu novinku, společenský román - KULKA


Anotace:

Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. 
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…





2 komentáře:

  1. Kulka nevypadá vůbec špatně :)
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obojí vypadá úžasně. To jsou knihy úplně pro mě. Těším se na recenze :)
    Katy

    OdpovědětVymazat