úterý 20. prosince 2016

NEPŘÁTELÉ A MILENCI

David Hammer, toto jméno působí značně vznešeně, ale jedná se spíše o tvrdého podnikatele. Nebojí se riskovat a jeho úsilí přináší nemalé zisky. Vlastní společnost, která nese jeho jméno a ničí jednoho podnikatele za druhým. Rozhodne se zničit rodinný podnik, jeden z největších jaké země má. K tomu aby uspěl potřebuje spojence a nejlepší je získat někoho z rodiny. Zaměří se na dceru Natalii de la Grip, která ho překvapí hned v několika směrech.


"Je vyšší, než si myslel. Podala mu ruku. Štíhlou, s krátkými, nenalakovanými nehty. Stisk měla energický, profesionální a Davidovi to nedalo, aby letmo nekoukl na její levou ruku, ačkoli už to věděl. Žádný prstýnek se na ní neblýskl."


Natalie je nedoceněnou a podceňovanou dcerou velkého byznysmena. Prokázala, že je chytrá a nadaná, ale odpor otce k ženskému pohlaví se jí nedaří překonat. Tvrdě pracuje a rozjíždí slibný obchod ve velké bance, doufá, že až ho dokončí tak jí otec vezme stejně jako její bratry do rodinné firmy. Je vychovaná ke zdvořilosti a dodržuje předepsaná pravidla.

Když jí největší nepřítel otce pozve na oběd, pozvání přijme a pokusí se rozluštit co má asi David za lubem. Místo toho mezi nimi přeskočí žhavá jiskra. Nedokáže na něj přestat myslet a David je na tom zrovna tak. Táhne je k sobě neviditelný magnet, ale oba moc dobře vědí, co by to znamenalo. Je to nemyslitelné a nereálné, ale co takhle nezávazný sex? To přece nikomu neublíží.

"Jasně, utrousila. Miliardáři stojí ve frontách, aby mě mohli někam pozvat. Té suché sebeironii se musel usmát."

Název knihy dokonale prozrazuje hlavní zápletku. Není ani potřeba číst anotaci, je jasné oč tu půjde. Bohatí, ambiciózní a zamilovaní. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby každý z nich nestál na opačném konci barikády. Davida pohání nevyřízené účty z mládí a tajemství a nebojí se jít přes mrtvoly. Natalie je zase loajální k rodině, i přestože jí dává otec jasně najevo, že ženy do vedení nepatří. Co s tím?

Nepřátelé a milenci - nejprve chci říct, že se mi kniha docela dobře četla. Nebylo v ní nic nad čím bych se nějak extra pozastavila nebo si řekla, to je ale totální blbost. Musím se ale přiznat, že tak úplně nesplnila má očekávání. Podle obálky a anotace jsem čekala pořádnou dávku naschválů a zároveň žhavého sexu.

"Natáhla ruce za záda a uvolnila háčky. Vyčkávavě, s rukama na látce na prsou na něj hleděla. Ale David už byl netrpělivý, tahle hra mu divoce rozproudila krev."

Ano, erotických scén bylo v knize požehnaně, nijak vulgárních, ale podrobně popsaných. Nechyběl tomu ani ten správný zápal a v tomhle směru jí hodnotím pozitivně. Co mi ale scházelo, byla určitá bojovnost. David bojoval všemi prostředky, ale Natalie byla na mě moc jemná. Snažila se sice obchod překazit, ale nepoužívala efektivní podrazy. Vesměs mi přišlo, že se stáhla do ústranní a čekala jak to všechno dopadne. Chyběla mi ta akčnost a pořádné divadlo.

To ale nemění nic na tom, že se jedná o oddychovou a pohodovou četbu. Příběh není zaměřen jenom na hlavní hrdiny, ale dozvíte se i o jejich kamarádech. Proniknete do rodinných tajemství a že jich tam je, a nakonec budete rádi, že nežijete ve světe velkých financí. Určitě Vás bude kniha bavit a skvěle si u ní odpočinete a možná se i malinko začervenáte. Protože největší lásky bývají založené na předchozí nenávisti.



HODNOCENÍ  4/5


Děkuji nakladatelství METAFORA za poskytnutí recenzního výtisku.

Nepřátelé a milenci zakoupíte ZDE.









1 komentář:

  1. Tak na tuto knížku se chystám a doufám, že se ke mě brzy dostane. Vypadá moc dobře! :) Pěkná recenze! :)

    OdpovědětVymazat