pátek 6. ledna 2017

OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2016

Milí knihomolové!

Rok 2016 byl pro mě průlomový, konečně jsem si založila blog na správné doméně.  Podařilo se mi navázat několik důležitých spoluprací, kterých si moc a moc vážím. A přečetla jsem několik desítek knih.

Celkově mi doma přibylo 85 knih. Myslela jsem si, jak moc se mi zaplnila knihovna, ale není to tak strašné a popravdě se v ní najde ještě mnoho místa. Takže se těším na Nový rok, znova uspořádám knihovnu a udělám si další místo.

Podařilo se mi přečíst přesně 70 knih. To není zas tak špatné, v průměru je to skoro šest knih měsíčně a vzhledem k tomu, že jsem se vrátila do práce a doma mě zaměstnávají dvě malé děti, jsem neskonale spokojená.

Předsevzetí do Nového roku - 15 knih, které jsem nestačila přečíst a dalších 9 ještě z roku předešlého. Což je 24 nepřečtených knih. Opět bych chtěla přečíst okolo 70 knih, možná i malinko víc. Doufám, že se mi to podaří. Také se budu snažit zlepšovat svůj blog a moc ráda bych získala další příznivce, čtenáře a kamarády.

Hodnocení za minulý rok, snažím si vybírat knihy o kterých vím, nebo alespoň doufám, že se mi budou líbit. Proto jsou moje hodnocení většinou vyšší, přesto se mi stane, že se mi kniha nelíbí. Chci vám představit tři z nich.

Hodně mě zklamala DÍVKA VE VLAKU - jedna z nejvíce propagovaných knih, bestseller, bohužel si myslím, že vyšlo mnoho lepších knih. Další byla PUSINKA u této knihy mi asi nejvíce vadil ten fakt, že jsem vraha odhalila už na straně 40 a celkově na mě působila dost zmateně. Na poslední příčce se usídlily dvě knihy, které na sebe navazují TOPÍM SE V TOBĚ a TOPÍME SE V SOBĚ - u těchto dvou knih jsem nejprve měla pocit, že je určen pro náctileté a potom jsem následně nechápala, jak se povedlo autorce nacpat na tak málo stránek tolik sexu.

Teď se zase podíváme na další tři knihy, které pro mě byly TOP. Nevím, která z nich byla ta nejlepší, ale všechny stojí za zmínku: POSLEDNÍ DOPIS OD TVÉ LÁSKY - ta ve mě zanechala hlubokou stopu, válka a láska, hodně procítěná kniha. PAŘÍŽSKÝ POLIBEK - nejkrásnější kniha, která se odehrává v Paříži, zvláštní, pravdivý příběh a jako poslední SPÁLENÁ OBLOHA - kniha, která mě přivedla na myšlenku, jak moc ovlivňují média a jak moc málo stačí, aby se stalo velké neštěstí.

Děkuji všem čtenářům, kteří mě sledují, čtou moje recenze a píší komentáře. Jste skvělí. Přeji Vám do Nového roku hodně zdravíčka, mnoho nových a krásných knih, poklidné večery se skvělou knihou a v neposlední řadě lidi, se kterými si budete moci popovídat o Vašich dojmech a pocitech.

Všechno nejlepší do roku 2017                 Vaše Veronika




8 komentářů:

  1. Pěkná čísla. Já jsem četla jen Dívku ve vlaku, z tvého výběru a naopak já patřím k milovnícím knihy. Rachel jsem měla ráda od první stránky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D To je dobře, je potřeba aby kniha měla své příznivce i odpůrce. Třeba nám letošní rok přinese novou Dívku ve vlaku. :-D Moc se těším na nové knihy, jsem zvědavá co nám nakladatelé vydají....

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že byl uplynulý rok tak vydařený. Skládám poklonu před čtenářským výkonem, se zaměstnáním a dětmi je to obdivuhodné. Ať je rok 2017 plný skvělých knih a krásných zážitků, přeji jen to nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti za krásné přání :-D Stejně tak tobě přeji mnoho hezkých knih a hodně času na čtení!

      Vymazat
  3. Pěkná čísla, jak u přečtených, tak u nakoupených :) Z uvedenýh knih neznám ani jednu, ale chystám se na Dívku ve vlaku a Paříský polibek.
    Ať je tenhle rok ještě lepší ne ten předešlý, plno skvělých knih a spousty radosti ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni 85 nových kníh to je super a prečítala si toho naozaj veľa. Prajem čo najviac dobrých kníh aj v tomto roku :-)

    OdpovědětVymazat