pátek 13. ledna 2017

PRVNÍ LEDNOVÁ ROZBALOVAČKA

Ahoj!

Mám velkou radost, už jsme zase dlouho nerozbalovali a dneska mi dorazily hned dva balíčky.



Oba jsem očekávala, ale je milé, že došly současně. Jeden mi zaslalo nakladatelství OMEGA a druhý je od nakladatelství IKAR.


ČERNOOKÉ ZUZANY
(ANOTACE)

Když bylo Tesse Cartwrightové šestnáct let, byla nalezena polomrtvá v Texasu uprostřed poházených kostí a o tom, jak se tam dostala, neměla ani ponětí. Novináři jí dali přezdívku "Rudbekie" podle žlutých lučních květin, které kvetly na místě tohoto „hrobu“. Tessino svědectví o této tragédii by mohlo poslat někoho na smrt...
Nyní, o téměř dvě desetiletí později, je Tessa umělkyně a svobodná matka. Je v šoku, když se v mrazivém únoru náhle objeví nedaleko od jejího okna do ložnice čerstvě osázený kousek půdy rudbekiemi, které kvetou jen v létě. Vyděsí se, že do vězení poslala nevinného muže a skutečný vrah je stále na svobodě. Tessa se obrací na právníky, kteří se snaží muže, který čeká na popravu, zprostit viny. Ale květiny nejsou dost odolné a forenzní vyšetřování dosud neidentifikovaných kosti postupuje příliš pomalu. Nevinný život visí na vlásku. Právníci apelují na Tessu, aby podstoupila hypnózu, získala ztracené vzpomínky a s pomocí automatických kreseb odhalit pravého pachatele.
Co nevědí, je, že křehká a ustrašená Tessa skrývá tajemství. Tessa se obává o bezpečí své dospívající dcery. Pokud je sériový vrah stále volný, mohl by jim oběma ublížit. Nemá jinou možnost, než se postavit svým démonům a nočním můrám a konečně zjistit, co se té noci skutečně stalo.
Šokující, intenzivní a naprosto originální psychologický thriller, který spojuje minulost se současností ve spalujícím příběhu mladé ženy, jejíž trýznivé vzpomínky zůstaly někde na louce plné květin.


ČAS ZAPOMNĚNÍ
(ANOTACE)

Strhující a dojemný román o naději, že je možné přemoci smrt, ztrátu a zapomnění. Noah je chytrý čtyřletý chlapec, ale přesto je z něj jeho maminka Janie zoufalá. Její syn tvrdí, že jeho matkou je někdo jiný, na svůj věk má nepochopitelně rozsáhlé znalosti a nevysvětlitelný strach z vody. Po řádce specialistů, kteří si s Noahem nevědí rady, se Janie nakonec rozhodne navštívit dr. Andersona, odborníka na reinkarnaci a život před životem. Doktor Anderson dokončuje na toto téma knihu a v Noahovi vidí poslední důležitý kousek skládačky. Pátrání je zavede až před dveře ženy, jejíž syn se už sedm let pohřešuje…



18 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. :-D Jsem na něj zvědavá, vypadá dost dobře.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Je hodně dobrá,čtu jako e-book a já si ji snad koupím i fyzicky,čtení si šetřím, takže čtu pomalu... Jinak v mojí knize se chlapec jmenuje Noe,ne Noah

      Vymazat
    4. Tak to si mě ještě víc navnadila, snad se k ní co nejrychleji dostanu. :-D

      Vymazat
  2. O Zuzanách jsem taky uvažovala, ale nakonec jsem odolala. Nejsem si úplně jistá, že by mi to sedlo. No, třeba ještě změním názor po přečtení nějakých recenzí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba, mě anotace právě docela zaujala, zítra se do ní pustím...

      Vymazat
  3. Černooké Zuzany vypadají opravdu dobře. Píšu na seznam. Ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Obě knihy závidím :D Musíš pak napsat, jaké byly protože na obě jsou docela velké taháky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Obě knížky vypadají moc dobře, ale budou náročné :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ráda náročné knihy, pak si sice musím zase odpočinout, ale nevadí. Stojí to za to!

      Vymazat
  6. Na Černooké Zuzany se také chystám, koukají na mě z každého rohu.:)

    OdpovědětVymazat
  7. Černooké Zuzany jsem dnes začala číst a jsem zvědavá, jak se mi budou líbit :D

    OdpovědětVymazat
  8. Zuzany právě čtu, proto jsem zatím ani nekoukala na tvou recenzi a Čas zapomnění vypadá hodně lákavě.

    OdpovědětVymazat