středa 30. března 2016

TRILOGIE SELEKCE


Anotace: 35 dívek. 1 princ. Životní šance. Princeznovská trilogie v jednom boxu!

Autor: Kiera Cassová
Nakladatel: CooBoo
Rok vydání: 10/2015
Počet stran: 848
Vazba: Pevná v nádherném boxu

Verči recenze:
Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo prostě romantický Hunger games. 
America patří do páté kasty (všimněte si tu podobnost kasty -třídy), v této kastě jsou většinou umělci - nejsou na tom sice nejlépe - jenže oproti kastě osmé si žijou vlastně dobře. America miluje Aspena svojí tajnou lásku - ten ale patří do šesté kasty, což je velmi složité protože ženy se většinou provdají za kastu vyšší nebo sobě rovnou. Jednoho dne dorazí pozvánka do soutěže o prince, kde se může každá dívka přihlásit, je to omezeno pouze věkem. America nemá zájem, ale na naléhání matky a hlavně Aspena, přihlášku nakonec vyplní a pošle, přece by jí jen tak nevybraly nebo ano?
To že se America do soutěže dostane je asi jasné každému, pak začíná dilema jak se rozhodnout chce prince nebo Aspena? A o tom jsou vlastně zbývající knihy, kde se rozuzlení dozvíme úplně ale úplně na konci.Je samozdřejmě zajímavé sledovat celou soutěž a soupeřky a všechno co se děje ve vyšších vrstvách. 

Něco k samotné knize, četla se mi lehce, stránky se obracely samy a dala jsem všechny tři díly za 5 dní. Co mi vadilo je asi myšlení samotné Ameriky, která se prostě nedokáže rozhodnout  a pořád mění názor. Za co dávám plus tak, že autorka vykreslila postavy opravdu odpovídající svému věku - i jejich uvažování a rozhodování. 
Celkově bych knihu hodnotila kladně - je určená mladým čtenářům s lehoučkou romantikou ( určitě nečekejte sexuální scény), zato některé tresty  - no jsou dost drsné. Obálka a samotný box je nádherný jenom za to přidám hvězdičku. Číst jí tak před 10 roky tak by patřila k mým oblíbeným.

Hodnocení 4/5                                Vaše Verča



Žádné komentáře:

Okomentovat