středa 30. března 2016

Z lásky k Vám

Anotace:
Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti?
Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, který jí budete závidět.
Dnes ráno připraví snídani pro svou rodinu a vypere prádlo.
Dnes odpoledne zastřihne květinové záhony a upeče koláč na synův kriketový zápas.
Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud.
Za každé porušení pravidel ji stihne trest.
Její tělo je pokryté jizvami.
Kvůli dětem nikdy nevydá ani hlásku.
Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče.
Vyndá z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije.
Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí.
Ještě pořád jí závidíte?


Autor: Amanda Prowseová
Nakladatel:  Host
Počet stran: 320
Rok vydání:  09/2015
Vazba: Pevná

Lucky recenze:
Knížku jsem spíše hltala, než jen tak četla... 
Nad příběhem jsem se ještě dlouho zamýšlela a přemýšlela o něm. Problém je v tom, že domácí násilí je všudypřítomné a nemělo by to být žádné tabu. Mělo by se o něm více mluvit a donutit ostatní lidi, aby nedělali, že nic nevidí.
Příběh je opravdu hodně silný a jak z něj vyplývá, nikdy to, co navenek vypadá krásně, nemusí být krásné i uvnitř. Přetvářka udělá opravdu hodně a neměli bychom jí vždy věřit. A Kathryn je tím zdárným příkladem - na venek ukázněná manželka, která se příkladně stará o rodinu a každá žena jí závidí úspěšného a milujícího manžela, jenže na stranu druhou už nikdo nevidí, jak to vypadá za oponou. Bohužel si Kathryn prožívá to nejhorší, co bych si dokázala kdy představit a je obdivuhodné, kolik let to dokázala přetrpět.
Nakonec vše skončí tak, jak by se dalo předpokládat. Osvobodila se svým způsobem od tyrana, sice to nebylo asi nejšťastnější řešení, ale popravdě v její situaci jiné východisko nebylo.
Je důležité si všímat i těch nejmenších detailů, které by mohly odhalit něco podobného... a tím člověku třeba i pomoci. 

HODNOCENÍ                   5/5

Verči recenze:
Na této knize je velmi zajímavý obal. Asi by nikoho nenapadlo, že je napsaná o domácím násilí, vraždě, vězení a mateřství. Samozdřejmě při čtení zjistíte proč je zde vyobrazeno prádlo na šnůře. 
Kathryn, pro mě velmi silná žena, která žije ve stínu svého manžela. Ten jí postupně odřízne od přátel i okolního světa, dává jí rozpis prací a všechno boduje - a trestá - každý den. Někdy jsem ani nemohla číst dál, už při té představě se mi dělalo zle. A přes to všechno není schopná od něj odejít nebo požádat o pomoc. Bojí se že by přišla o děti. 
Jednoho dne však pomyslný pohár přeteče a Kathryn svého muže zabije. Následu vězení a tak obávané odloučení od dětí, které do té doby nic netušili. Po propuštění, se snaží navázat znova vztahy s dětma a začít nový život, což ale není tak jednoduché jak by se zdálo a proto začne pomáhat mladým dívkám v nouzi. 
Pro mě velmi silný příběh.  Tolik se o tom mluví, ale kolik z nás pozná že je někdo týrán (ať psychicky nebo fyzicky)? Je to velice těžké, většinou to navenek nejspokojenější manželství bývá nejhorší..... Je doopravdy zvláštní kolik žen trpí a neumí se od toho odprostit a požádat někoho o pomoc což většinou vede k veliké tragédii, buď tím že spáchají sebevraždu nebo zabijí . A mateřství samotné tomu nepomáhá a ženy trpí ze strachu že přijdou o děti. 

HODNOCENÍ   5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat