čtvrtek 14. dubna 2016

TWILIGHT SÁGA

Myslím, že ani nemusím představovat - určitě většina z Vás ví - Bella a Edward....
Sága rozdělila lidi na dva rovnocené tábory - fanoušky (mezi které se řadím i já) a odpůrce - u kterých doufám, že alespoň četli jednu jedinou knihu a nekoukali pouze na film - protože ten se moc nepovedl. 
Proč tedy píšu recenzi? Celou Ságu jsem četla třikrát (a věřím, že se k ní opět vrátím) - je to taková moje osobní srdeční záležitost a ani po několika letech mě ještě neomrzela. Dostala se mi do ruky novela k románu zatmění - krátký druhý život Bree Tannerové. Věřte, nebo ne, ale dlouho jsem ani netušila, že existuje.  

Krátký druhý život Bree Tannerové

Autor: Stephenie Meyerová
Nakladatel: Egmont
Rok vydání: 06/2010
Vazba: Pevná
Počet stran: 192

Anotace:
V další neodolatelné kombinaci nebezpečí, tajemství a romantiky rozehrává S.Meyerová strhující příběh Bree T., členky armády novorozených, kteří se připravují k útoku na Bellu S. a Cullenovy a na nevyhnutelný střet, jenž přinese tragické následky.
Bree si život, který žila předtím, než získala dokonalé smysly, nadlidské reflexy, ohromnou sílu a neodolatelnou touhu po krvi, sotva pamatuje. Zato ví, že život, který žije s ostatními novorozenými upíry, má několik jistot a několik pravidel: hlídej si záda, nepřitahuj na sebe pozornost a hlavně to stihni domů do úsvitu, jinak zemřeš.


Moje recenze:
Ten, kdo nečetl Twilight Ságu, by neměl číst ani tohle, protože mu to nic neřekne a odhodí knížku s tím, že je o ničem. Pro ty kdo se teprve chystají číst Ságu Stmívání - doporučuji knížku vsunout mezi zatmění a rozbřesk - krásně Vám vysvětlí jak a proč vznikla armáda - uvidíte také bitvu jinýma očima a rozhovor na mýtině mezi Volturiovými a Cullenovými, který byl trochu záhadně popsán - za to tady ho autorka nádherně vysvětlí... a jako bonus dostanete nový příběh o Bree.  

Meyerová také začala psát celou Ságu znova - pohledem Edwarda (no nebyla by to nádhera číst myšlenky toho, kdo sám myšlenky čte?) Bohužel, asi dvanáct kapitol prosáklo na internet a proto se rozhodla, že knihu prozatím nedopíše. Sama jsem si to přečetla a byla to nádhera a moc doufám, že snad někdy autorka své dílo dokončí... 

K tomu všemu patří ještě Ilustrovaný průvodce Twilight Ságou - ten nemám, ale snažím se ho sehnat.

Hodnocení mám dvojí :-D    Jako doplňující knihu 5/5  samostatná kniha 3/5 

3 komentáře:

  1. Od čtení Twilight ságy mě odradily filmy. Nějak se přes to nemůžu přenést :))
    Katy
    muj-svet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem právě četla knihy souběžně s prvním dílem filmu, asi proto je mám tolik ráda. Každý si najde to svoje a vždycky to něco ovlivňuje. Ale jsem ráda, že si napsala. Verča :-D

      Vymazat
  2. Já už krátký druhý...četla. A naprosto mě to uchvátilo.
    Prostě 10/5

    OdpovědětVymazat