středa 26. října 2016

OPĚT ROZBALUJEME

Ahoj,

 dneska si rozbalíme balíček na který jsem dlouho čekala. Jedná se o recenzní výtisky od nakladatelství OMEGA. Ukrývaly se v něj dvě knihy.


POPPY DAY

Co byste obětovala, aby se váš miláček vrátil domů? Od té doby, co si kadeřnice Poppy Day vzala svého miláčka Marta, byli spolu šťastní. Nyní je Mart na misi v Afghánistánu a Poppy počítá každý den, až se vrátí domů. Avšak jednoho dne zaklepou na její dveře neznámí lidé a její svět se zhroutí. Mart byl vzat jako rukojmí a pro armádu je příliš nebezpečné, aby se ho pokusili zachránit. Poppy je odhodlána přivést ho domů sama. Ale brzy bude stát před nejtěžší otázkou svého života: není cena za záchranu muže, kterého miluje, příliš vysoká? Silný příběh o ztrátě a odvaze od autorky, která z vlastní zkušenosti moc dobře ví, o čem píše.

PSYCHO - SANATORIUM

Román Psycho Roberta Blocha byl poprvé vydán v roce 1959 a okamžitě se stal hitem, což jen o rok později vedlo k natočení filmu, který přinesl děsivý příběh Normana Batese do povědomí veřejnosti, který ještě umocnila TV série Motel. Trvalo dalších 23 let, než Bloch napsal další román Psycho, ze kterého zjistíme, že Norman byl po celou tu dobu v ústavu pro duševně nemocné. V tomto pokračování Norman ze sanatoria uprchne a v Hollywoodu rozjede smrtící mejdan.. Ale co se v onom sanatoriu přihodilo během těch dvou desetiletí? To ještě nikdo nezažil... Píše se rok 1960 a Norman Bates je ve státní nemocnici pro duševně nemocné zločince v péči doktora Felixe Reeda, který se ho snaží dostat z jeho katatonických stavů. Ale Norman a Dr. Reed jsou neustále obtěžováni ostatními pacienty i zaměstnanci, kteří si myslí, že toto sanatorium je daleko spíše vězení než místo určené k uzdravování nemocných, Přispívá k tomu i samotná budova, kdysi soukromá léčebna, o které se tvrdí, že je strašidelná. Na scéně se objevuje Normanovo dvojče Robert Newman, jehož mozek byl ihned po narození jeho ošetřujícím lékařem prohlášen za poškozený. Jak Robert a Norman vyrůstali, Norman zjišťuje, že temno Robertovo je ještě hlubší než to, které na Normana číhá venku ve městě. Vraždy na sebe nenechají dlouho čekat a šokující řetěz událostí nás vtáhne ještě hlouběji do vyšinutého šílenství uvnitř Psycho-Sanatoria.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pak tu mám ještě jeden balíček od nakladatelství JOTA. Také se jedná o recenzní výtisk.



MĚSÍČNÍ SVIT NAD PAŘÍŽÍ

"Píše se rok 1924 a do Paříže, vzpamatovávající se z hrůz první světové války, přijíždí mladá londýnská aristokratka Helena Montagu-Douglas-Parr. Osmadvacetiletá žena prožila nejen fatální onemocnění, ale i zrušení zasnoubení ze strany vyvoleného muže, což ji mezi urozenou anglickou společností naprosto znemožnilo. S povolením rodičů se zapisuje do ročního kurzu na pařížské výtvarné akademii a ubytovává se u své volnomyšlenkářské tety. Doufá, že v anonymním prostředí si oddechne od neustálých pomluv a že se jí podaří splnit si dětský sen – stát se malířkou. Město, vstávající z popela jako bájný Fénix, však přináší daleko silnější zážitky. Helena je rychle vtažena do světa ztracené generace a v kruhu amerických krajanů se setkává s avantgardními malíři, spisovateli i žurnalisty. Mezi nimi potkává Sama Howarda, novináře, pracujícího pro Chicago Tribune. Inteligentní a vzdělaný Sam, válečný veterán s pohnutou minulostí, ji fascinuje víc než jakýkoliv jiný muž, kterého dosud potkala. Ze společenského hlediska je to však naprosto nevhodný partner. Helena si ovšem uvědomuje, že i ona se mění. Dobře vychovaná anglická dívka, kterou kdysi byla, svědomitá, poslušná a vědoma si svého společenského postavení, je navždy pryč. V tónech jazzové hudby zvolna odplouvá starý svět a Helena musí najít nový smysl života i místo, kam patří. "


14 komentářů:

  1. Měsíční svit nad Paříží mám již přečtený a byla to moc krásná kniha :). Akorát se v ní vyskytovalo docela dost překlepů, což požitek ze čtení trochu kazilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má krásný obal, který určitě zaujme. Překlepy nacházím v knihách bohužel často, když je to sem tam, beru to, ale mnoho chyb opravdu kazí dojem.

      Vymazat
    2. Taky jsem si Měsíční svit četla, ale překlepů jsem si nevšimla, možná mě tak dostal děj, že jsem to přeskočila, nevím. Děj je ale krásný a ráda se ke knize znovu vrátím.Dana

      Vymazat
  2. Poppy je hezká kniha. Přeji příjemný zážitek a gratuluji k té Jotě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, na Poppy se klepu už od prázdnin. :-D Četla jsem od autorky Z lásky k vám a ta kniha mě hodně zasáhla, jsem zvědavá jaká bude její další tvorba.

      Vymazat
  3. Všetky knihy vyzerajú super, zapáčila sa mi najmä kniha Psycho, tú by som si prečítala :D Zvyšné nie sú tam celkom môj štýl, ale tiež môžu byť dobré :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano někdy knihy překvapí a já jsem taky měla vyhraněný styl a postupem času ho začínám posouvat jinam. Asi záleží na okolnostech.

      Vymazat
  4. Mně se líbí Psycho, ale poslední dvě recenze, které jsem tento týden četla, docela odsoudily styl psaní. Tak jsem zvědavá na tvůj názor :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíme, ještě také záleží na obsahu. Snad co nejdříve přečtu, nejedná se o silnou knihu. :-D

      Vymazat
  5. Psycho vypadá fakt suprově :) Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-D Doufám, že si užíváš čtení stejně jako já. :-D

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky! :) Ze všech knížek mě nejvíc zaujala ta s názvem Poppy day :) Užij si čtení! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Pěkné přírůstky, taky mi dnes přišlo Psycho. Užij si čtení😉

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné kousky, pěkné čtení přeji :)

    OdpovědětVymazat