středa 1. února 2017

LEDEN 2017

Ahoj knihomolové,

jelikož se mi nepovedlo přidat všechny knihy, které mi buď přišly k recenzi nebo jsem si je prostě koupila, rozhodla jsem se udělat celkové shrnutí. Ukážu vám tedy, co do mojí knihovničky přibylo a co všechno jsem v měsíci Lednu přečetla.

Jsem na sebe docela pyšná. V lednu se mi povedlo přečíst 10 knih a pořídila jsem si jich jenom 8 a tak jsem zkrátila svůj seznam nepřečtených knih o celé dvě. :-D Největší zásluhu na tom měly moje dvě děti, protože si předávaly angínu jako štafetu a já tudíž trávila týdny doma. Nechodila jsem ani moc nakupovat, cvičit ani do práce a ve chvílích kdy děti spaly mi byla kniha dobrou společnicí.

Nejprve vám ukážu 8 knih, které postupně přicházely. Vím, že si teď asi myslíte, že neumím počítat, ale chybí mi tam jedna e-kniha Pohřbení, kterou jsem dostala k recenzi od nakladatelství Mystery press.

Dále jsem k recenzi dostala V pasti od nakladatelství LEDA.
Jedna noc zaslíbená od portálu KNIHCENTRUM.
Černooké Zuzany od nakladatelství OMEGA.
Čas zapomnění od KNIŽNÍHO KLUBU.
Spi sladce od nakladatelství MLADÁ FRONTA.

Abych si doplnila sbírku, pořídila jsem si druhý díl Nalezená v tobě a Vášnivého sprosťáka. Dlouho jsem nečetla vyloženě erotické knihy a Leden byl na to jak stvořený. Tím se pomalu dostávám k přečteným knihám.



Mezi thrillery musím vypíchnout knihu, kterou opět nemám na obrázku a to je Není cesty zpět od Tima Weavera. Mystery press má prostě úžasné knihy a  i když mi vadí v jakém pořadí jsou vydávány, jedná se většinou o kvalitní četbu. Je mi jasné, že si je budu muset pořídit i v pevné podobě, protože já miluju knihy ve své knihovničce. :-D

Pokud bych si měla vybrat společenský román, který si zaslouží pozornost bude to Poppy Day od Amandy Prowse. Tato autorka mě svým psaním uchvacuje, píše hodně květnatě a věnuje se tématům, které každému nejsou po chuti. Já se už nemůžu dočkat, až vyjde další její kniha.

Už jsem se zmínila, že se Leden nesl v duchu erotiky, pro ženy, které čtou tento žánr, rozhodně doporučuji knihu Závislá na tobě. Byla docela vtipně napsaná a jelikož jsem ještě nestihla napsat recenzi, nebudu prozrazovat víc.

Za povšimnutí stojí rozhodně i Černooké Zuzany, ty jsou buď chválené, nebo naopak kritizované. Mě se líbily, hlavně proto, že mi připomínaly seriál Sběratelé kostí. Dlouho jsem netušila kdo je vrah a tohle na knize dokážu ocenit.

Další knihou o které se také diskutuje je Čas zapomnění, má provokativní téma a dokáže vyvolat nečekané emoce. Ať už pozitivní nebo negativní. Má ale tak lákavou anotaci, že se jí jenom těžko odolává.

Poslední knihou o které se zmíním je Ztracená od nakladatelství METAFORA. Pěkný příběh v podobě ženy, která si nepamatuje svojí minulost. Vypořádává se láskou, se svojí povahou a dětmi o nichž neměla zdání. Pěkné, pohodové čtení.

Děkuji všem, kteří tento článek dočetli až do konce a budu se zase těšit na další měsíc. Moc ráda uvítám vaše komentáře. Doufám, že další měsíc dostanu do rukou opět mnoho krásných knih.

Mějte se krásně             Veronika




10 komentářů:

  1. Pěkný výčet knih :) Nejvíce mě zaujaly Zuzany, Čas zapomnění a V pasti. Tak doufám, že se k nim brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je veľa zaujímavých kníh, mne pribudli tento mesiac iba dve, takže si na tom skvele :D Nečítala som síce žiadnu z nich, ale na niektoré som čítala recenzie a vyzerajú dobre :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se mi tento měsíc povedlo víc přečíst, než pořídit. :-D

      Vymazat
  3. Pěkné kousky! Mně se nejvíce líní Zuzany a Čas zapomnění. Poppy Day mě také láká! :-)
    Ať máš únor také tak vydařený ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poppy Day je skvělá, jestli můžu doporučit od autorky napsala ještě Z lásky k vám - tu jsem ani nemohla číst v kuse. Čas zapomnění je taky super, stejně tak Zuzany, teď co dřív...

      Vymazat
  4. Moc pěkné kousky! :) Mně se nejvíce líbily Černooké Zuzany :)

    OdpovědětVymazat
  5. Když jsem zíkala od Omegy Dablovu svatyni, litovala jsem, že jsem o ní soutěžila a nezajímala se spíše o Zuzany :/

    OdpovědětVymazat
  6. Na Černooké Zuzany jsem hodně zvědaná. Zatím jsem slyšela dost rozporuplné názory.

    OdpovědětVymazat