středa 16. srpna 2017

LÁSKA PODLE SHAKESPEARA - sen noci univerzitní

Aubrey konečně dokončila školu a těší se na slavnostní ceremoniál, ke štěstí už jí chybí jenom volný Daniel. I ten se nemůže dočkat, až se konečně budou moci svobodně pohybovat a ukázat celému světu svojí hlubokou lásku.

"Sklopil pohled k našim spojeným dlaním. Je vtipné, že v únoru, když moje matka navrhla, abych k sobě zkusil nepřitahovat tolik pozornosti tím svým zevnějškem, doslova jsem se děsil myšlenky, že bych měl pochodovat po Martinově třídě v nevyžehlené košili nebo se strništěm na tváři.

K tomu vede ale ještě dlouhá cesta a není zrovna jednoduchá. V cestě jim stojí nová děkanka, která nemá ráda Aubrey ani otce Daniela a hodlá vyšťourat veškeré pikantnosti. Docela se jí to daří, ale je na špatné stopě, jenže ta se jeví ještě horší, než kdyby odhalila pravdu.

Celý příběh se zamotává a vypadá to, že se nikdy nepodaří Danielovi a Aubrey naplnit svojí čistou lásku. Budou se pořád skrývat, nebo to jednoho dne praskne, vyjdou z toho s čistým štítem?

"Vypadá to, že společně s Aaronem vidí to, co chtějí vidět. Přiznal, že se pokoušel na tebe vyhrabat nějakou špínu."

Závěrečný díl Shakespearovské trilogie, zakázané lásky mezi studentkou a jejím učitelem. Už nějaký čas uplynul od té doby, co jsem četla předchozí dva díly. Kniha navazuje přesně tam, kde předchozí skončila. Doporučuji číst za sebou, budete mít pocit, že jenom přecházíte na další kapitolu, bez zbytečných úvodů a přemýšlení.

Je to typická romantická knížka okořeněná sexem a nepochopením okolí. Situaci ještě stěžuje otec s vysokým postavením děkana. K tomu se přidají úzkostné stavy hlavního hrdiny a vznikne nelehká situace, kterou dokáže vyřešit náklonost překrásné dívky.


"Vím, že ti nejspíš jak poskok budu znít, však láskou pro tě planu, i potopu chci mít. Sedím tu jako cvok a škrábu hlouposti, chybí mi tvoje objetí, tvé lásky radosti."

Jsem si vědoma, že to zní dost pohádkově, ale v podstatě se jedná o princeznovský příběh. Je to takové pěkné, oddychové čtení, určitě se hodí na léto, když většina z nás relaxuje a chce si dopřát knihu, kde je jasné, jak to asi dopadne. Můžeme se uvolnit a rozjímat nad krásným, bohatým a pozorným Danielem.

Tím jsem se dostala k tomu pro koho je kniha určená, pro něžné pohlaví, myslím, že pánové by asi překrásného Daniela nedokázali náležitě ocenit. Musím se přiznat, že když jsem sáhla po prvním díle, čekala jsem malinko něco jiného, ale i tak se mi trilogie velice líbila a chválím nádherné obálky. Jsou moc pěkné v knihovně.

Jediné co mě asi na knihách udivovalo bylo jedno sprosté slovíčko, které se objevuje ve všech dílech a myslím si, že se tam vyskytovalo zbytečně často. Přeci jenom je to kniha romantická... Asi to chtěla autorka více okořenit, časem mi to začalo připadat docela vtipné.

Láska podle Shakespeara bude ideální čtení, když toužíte vypnout a ponořit se do bezmyšlenkové zóny odpočinku a načerpat kouzlo romantiky.



Děkuji nakladatelství COSMOPOLIS za poskytnutí recenzního výtisku.



Knihu zakoupíte ZDE.

HODNOCENÍ   4/5





2 komentáře:

  1. Krásná recenze :) úplně jsi mi vzala "slova z klávesnice" Také jsem propadla kouzlu této série až jsem si ji musela koupit domů a opravdu v knihovně vypadá nádherně :) A moc mě těší, že jsem našla blog, kde se objevuje i romantika, myslím, že sem zavítám častěji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, a jsem ráda, že se ti můj blog líbí. Snad se mi povede, častěji psát recenze. :-D

      Vymazat